Alla inlägg den 30 januari 2013

Av A-L - 30 januari 2013 19:13

Efter ett par dagars uppehåll från träningen kickstartade vi dagen med promenad och ett träningspass :) Fokuserade även idag på starter och snabba upptag av både trä-och metallapporten, och nu tycker jag allt det är en klar förbättring på bara några träningspass. Blivit mycket "hårdare" - gillar inte riktigt det ordet för det låter som jag är elak - med vilka upptag jag godkänner så nu har vi iaf på träningen hittills fått bort tvekan på främmande träapporter. Metallen är hon fortfarande lite skeptiskt till mellan varven, men även där klar förbättring i upptagen. Ingångarna med apporten vid hopp över hinder tar sig oxå, visst hon tar fortfarande lite stöd mot mig men dunsar inte in i benet på mig så jag håller på att trilla bakåt, inte för att hon gjorde det varje gång men ibland var man en riktig bromskloss kan jag lova. Fortsätter jobba på det så ska vi nog få till det oxå.


Hade två rutor uppställda idag och varierade skicken mellan dem. Testade med belöning bakom en av de bakre konerna, men det var inget bra alls. En gång gjorde jag så vilket resulterade i att hon på nästa skick sprang raka vägen och ställde sig bakom den konen " bra såhär va?" >.< bra konskick, värdelös rutan... på gott och ont det där med smarta hundar.


Avslutade med att träna positionen i fria följet, alla halter, svängar, raksträckor.. riktigt bra gick det så vi avslutade passet på topp :)väldigt nöjd hund här hemma resten av dagen !

Ovido - Quiz & Flashcards