Alla inlägg under april 2012

Av A-L - 12 april 2012 09:35

Idag har vi kört första riktiga träningspasset sen tävlingen! inget lång pass, nästan bara klick - godis (hjälp vad mkt godis som går åt >.<). Började med frishaping av rutan och det gick bra så jag flyttade rutan så den fick stå någon annanstans medan vi gjorde lite annat. Körde några ingångar med apporten för att se att det finns kvar och det gjorde det:) Likaså stadgan på den, dvs att man sitter kvar med den i munnen matte tar den och man sitter fortfarande kvar. Körde fjärren efter det, mest fokus på uppsättandena. Ett uppsättande tvekade hon på, det sista på repetitionen sitt-ligg-sitt. Varför vet jag inte, men vi började om och jag gick in och hjälpte henne lite, dvs när hon satte sig belönade jag lungt med rösten, likaså på läggandet. Tror jag ska köra så ett tag så hon får tillbaka lite av självförtroendet på det momentet. Vet inte om det kan vara så att hon minns att det inte blev rätt på tävlingen *spånar hej vilt*. Efter det så gick vi iväg en sisådär 1o-11 meter och jag sa lite försiktigt att "nu ska vi köra rutan" och genast såg man på henne att va? var? supertaggad! satte henne fot och sa "var är rutan?" och hon springer rakt in i den helt klockrent! snacka om lycka att hon kommer ihåg den så jag inte behöver börja om helt från scratch! :) Lilla duktiga lusen!! Hon är definitivt iform igen och det känns såå skönt:) Givetvis tar vi inte i för kung och fosterland på en gång, men bara att ha kommit igång igen är underbart. Jag tar det hellre lite för lungt ett tag till än att kör på för fullt och så drar hon upp sträckningen igen.


På hemvägen körde vi fot, även där en massa klick - godis ( Linny behöver ingen mer mat idag tror jag :P), supertaggad och fokuserad. Man verkligen ser på henne att "oj vad kul det här är!" Nu känner jag igen henne på fotgåendet igen :) Känner mig hur nöjd som helst!

Av A-L - 7 april 2012 21:48

I torsdags var vi iväg till vett. för en koll av Linny, så det inte finns något annat som spökar utöver sträckningen, och det fanns det tack och lov inte. Skippar behandling med smärtstillande/antiinflamatorisk också, då det inte verkar behöva (väldigt skönt det med för då slipper jag fundera på karenstider). Linny var så mycket piggare dagen efter första omgången med biolight så jag trodde knappt det var sant så smärtan släppte tydligen. Väldigt skönt:)


Ikväll åkte vi till Åsa för en andra behandling så nu ska vi snart kunna återgå¨till det normala:) Jag är såå träningssugen och Linny likaså, men vila är vila - det håller jag hårt på. Vi kommer ju ha lite tid på oss ändå att träna inför nästa tävling:)

Av A-L - 3 april 2012 19:56

Idag var jag och Linny iväg till Åsa som skulle kolla Linny's bakben. Mycket riktigt det var en sträckning. Åsa körde Biolight på henne och masserade ur det och efteråt gick det att sträcka ut Linny's bakben! Vilket underbart redskap den där Biolighten är, helt suveränt! Ska köra en behandling till nu i helgen, sen ska det (förhoppningsvis) vara helt bra. Måndagens tävling får jag avboka, tyvärr, men spela roll egentligen, kommer fler tävlingar :) Och det lär gå mycket bättre med en hund som inte har ont - synd bara att hon inte kunde talat om det för mig tidigare så hon sluppit tävlingen i lördags. Lite dåligt samvete för att hon fick jobba när hon inte mådde bra. Ska fortfarande till vett. med henne på tordag, lika bra att kolla så allt annat är ok också, passa på att ge henne sin vaccination när vi ändå är där. Snällt av mig eller hur? ;)

Av A-L - 2 april 2012 17:27

Linny har vart trött och hängig sedan igår, inte riktigt min glada spralliga lilla busa:( Lokaliserade problemet till höger bakben idag, hon höll emot när jag skulle sträcka ut det, så hon har väl troligen fått en sträckning.Bokat tid till veterinär på torsdag så får hon sig en ordentlig koll där,jag behöver ändå ett veterinärsintyg för någon tävling på måndag lär det väl inte bli... Jättetråkigt är det :( Nåja, kommer fler tillfällen, vi får bara skjuta på planerna.


Kan inte låta bli att undra om hon inte kände av något redan i lördags.....

Ovido - Quiz & Flashcards